Rejlers DEKO MedTechin strategiseksi kumppaniksi tuotekehitykseen

DEKO MedTech Oy on valmistanut korkealaatuisia instrumenttipesu- ja desinfiointikoneita terveydenhuollon kohteisiin yli 45 vuoden ajan, ja saavuttanut erilaisilla pesu- ja desinfiointikoneillaan Suomessa jopa 95 % markkinaosuuden. Yhtiö tavoittelee nyt kasvua vientimarkkinoilta ja lisää siksi panostuksiaan tuotesuunnitteluun ja -kehitykseen. Rejlers toimii tässä DEKO MedTechin strategisena kumppanina.

DEKO MedTech toimittaa pesu- ja desinfiointikoneitaan aktiivisesti tällä hetkellä noin 15 maahan. Nyt yhtiön tavoitteena on laajentaa markkina-aluettaan ja lisätä tuotteidensa vientiä.

– Tätä varten haluamme laajentaa tuotevalikoimaamme. Haluamme tuoda markkinoille uusia, innovatiivisia tuotteita, jotka edesauttavat potilas- ja käyttäjäturvallisuutta kentällä. Rejlers on hyvin tärkeässä asemassa tuotteidemme kehityksessä, toteaa DEKO MedTechin toimitusjohtaja Tero Andersson.

Rejlers vakuutti laaja-alaisella osaamisellaan

DEKO MedTech halusi tuotekehitykseen kumppanin, joka pystyisi tarjoamaan monipuolisia ja asiantuntevia palveluita sekä varmistamaan niiden jatkuvuuden.

– Rejlersillä on hyvin laaja-alaista osaamista ja kompetensseja sekä hyvät referenssit. Iso organisaatio taustalla varmistaa, että emme jää tyhjän päälle, vaikka tulisi esimerkiksi poissaoloja. Olemme äärimmäisen vakuuttuneita siitä, että pääsemme hyvään yhteistyöhön tällä toimintamallilla, Andersson sanoo.

Yhteisenä tavoitteena pitkäaikainen yhteistyö

Uuden toimintamallin mukainen yhteistyö käynnistyi kesäkuussa, kun Rejlersin mekaniikkasuunnittelija Lauri Hyttinen aloitti suunnittelutoimeksiannot DEKOjen tuotekehityksessä. Arttu Pylkkönen liittyy tiimiin syyskuussa.

– Olemme ostaneet Rejlersiltä suunnittelupalvelua jo aikaisemmin, joten asioihin on päästy helposti ja nopeasti käsiksi. Olemme saaneet hyvää näkemystä ja kokemusta, ja olemme hyvin tyytyväisiä tähän kontribuutioon, Andersson kiittelee.

Andersson uskoo yhteistyön laajenevan ja syventyvän edelleen DEKO MedTechin panostaessa tuotekehitykseen ja innovointiin. Tämä on myös Rejlersin tavoite.

– Kyseessä on meille erittäin kiinnostava uusi avaus. Työ vaatii monipuolista erikoisosaamista muun muassa ohutlevytuotannosta sekä ymmärrystä lääketieteellisistä laitestandardeista ja hygieniavaatimuksista niiden taustalla. Pystymme tukemaan DEKO MedTechin liiketoimintaa vastaamalla tuotekehitystarpeisiin. Näemme mahdollisuuksia pitkäaikaiseen, hedelmälliseen ja laajenevaan yhteistyöhön, sanoo Rejlersin mekaniikkasuunnittelun liiketoimintayksiköstä vastaava Jari Vanhanen.